Header Image

Ontdek onze nieuwe lesauto’s en hoog slagingspercentage – Van Thiel Opleidingen

>Onze nieuwe lesauto die wordt geleverd door De Waal autogroep.

Begin november 2023 zijn onze leerlingen gestart met de eerste rijlessen in onze gloednieuwe lesauto’s. Onze nieuwe witte Audi A1 van Van Thiel Opleidingen is perfect uitgerust om nieuwe bestuurders wegwijs te maken. Naast het comfort en de milieuvriendelijkheid van onze lesauto’s is het succes van jouw rijopleiding ook afhankelijk van andere factoren. Het slagingspercentage van een rijschool is een belangrijke maatstaaf. Ontdek met ons de cijfers om jouw keuze makkelijker te maken.

Milieuvriendelijker rijden met benzine

Een van de grootste verschillen tussen de nieuwe Audi A1 en de oude Volkswagen Polo is dat wij nu met benzine rijden in plaats van diesel. Deze overstap is niet alleen een vooruitgang van jouw rijervaring, maar ook een bewuste keuze voor het milieu. Met lagere uitstoot en soepelere acceleratie tijdens de lessen.

ADAS-systemen

Onze nieuwe lesauto’s zijn bovendien uitgerust met geavanceerde ADAS-systemen. Deze systemen vergroten het rijcomfort door middel van radar, video-, en ultrasone sensoren. Wat de bestuurder helpt bij het uitvoeren van de rijtaak. Vanaf 1 januari 2024 gaat ook het CBR meer aandacht besteden aan ADAS. Zo mogen cursisten zelf weten of zij de ADAS-systemen gebruiken tijdens het examen. Het is dus niet zo dat je de ADAS-systemen moet gebruiken als deze op de auto zitten.

> Nieuwe Audi A1 lesauto’s

Belang van het slagingspercentage

Het slagingspercentage van een rijschool is iets om op te letten wanneer je een rijschool kiest. Van alle rijscholen in Nederland wordt bijgehouden hoeveel leerlingen er in een keer slagen, dit gaat per rijbewijscategorie en wordt uitgedrukt in het slagingspercentage. Hoe hoger het percentage hoe beter. Maar het slagingspercentage zegt niet alles over een rijschool. Vergeet dus niet goed vooronderzoek te doen. Let bijvoorbeeld op de prijs per rijles. Krijg je je geld terug als je lessen in het pakket niet gebruikt?  In wat voor type auto ga ik straks lessen? Les je bij de rijschool 50 minuten of een vol uur?

Het gemiddelde landelijke slagingspercentage in Nederland ligt op 52%. Er is ook een slagingspercentage voor de examenplaats waar jij gaat afrijden. Zo ligt het slagingspercentage in Tiel op 52% en in Nijmegen op 48%.

Van Thiel opleidingen heeft voor het autorijbewijs een gemiddeld slagingspercentage van 58% over 268 afgenomen examens in het afgelopen jaar. In Nijmegen slaagt 61% van iedereen die op examen gaat de eerste keer en in Tiel slaagt 57% van alle leerlingen de eerste keer.

Vergelijk met CBR Rijschoolzoeker

Het CBR heeft een rijschoolzoeker op de website ontwikkeld waar jij als leerling het slagingspercentage van rijscholen in jouw omgeving kan vergelijken. Klik hier om naar de rijschoolzoeker te gaan en ontdek meer over onze rijlessen en bekijk jouw slagingskansen met de rijschoolzoeker. Het is belangrijk om te letten op hoeveel examens de rijschool heeft afgenomen in verhouding tot het slagingspercentage. Wil je meer informatie over het halen van je rijbewijs volg deze link naar onze website.

Top