Header Image

T rijbewijs

Invoering trekker rijbewijs (T- rijbewijs)

Alle bestuurders (vanaf 16 jaar) van een landbouwtrekker (LTB) of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) moeten een T-rijbewijs hebben om de openbare weg op te mogen. Dit moet onder andere zorgen voor minder verkeersongevallen.

Uitzonderingen voor T-rijbewijs

De gazonmaaiers en kleine straatvegers welke in transportstand niet breder zijn dan 1.30M zijn vrijgesteld van het T-rijbewijs. Hiervoor geldt wel dat er geen trekhaak aanwezig is en het voertuig bestemd is voor één functie.

BBL-leerlingen en werknemers

Subsidie is beschikbaar voor BBL-leerlingen en medewerkers in de sectoren Dierhouderij en Open Teelten (Bloembollenteelt, Boomkwekerij, Landbouw en Tuinbouw). Lees meer...

De praktijklessen en het praktijkexamen

De praktijklessen kunnen starten bij onze verkeersschool in Beneden Leeuwen of in Tiel bij Restaurant de Betuwe. Dit zijn tevens de plaatsen van waar je examen kunt doen. De lessen worden gegeven in een moderne tractor (automaat), met een goede instructeursstoel met een extra rem en koppeling.
Lestractor
De tractor (trekker) waar jij in gaat lessen is een Claas Arion 550 Cebis. Deze moderne trekker is uitgerust met de modernste technieken zoals een extra digitale display.
Aanhanger
Als aanhanger hebben wij een Jako Tiger 150. Deze aanhanger is voorzien van zijpanelen en een achterbumper om ook hiermee veiliger de weg op te gaan.

Het certificaat dat je behaalt na het theorie-examen is 1,5 jaar geldig.

 

Iedereen zelf verantwoordelijk voor het invullen van zijn gezondheidsverklaring CBR.
Zonder gezondheidsverklaring kunnen wij uw praktijkexamen niet aanvragen.

Theorielessen en examen

Vanaf 15,5 jaar kun je al theorie-examen doen voor het T-Rijbewijs. Wij werken met een speedtheoriekaart. Dit is eigenlijk een code, waarmee je 3 maanden online theorie kunt leren. Na elk hoofdstuk volgen een aantal controle vragen om te kijken of je de stof goed begrepen hebt. Bovendien biedt de kaart de mogelijkheid om online 5 uur examens te oefenen. Uiteraard is het ook mogelijk om een boek te kopen. Zodra je bent geslaagd, kun je de aanvraag voor het praktijkexamen indienen. Zodra je 16 jaar bent mag je lessen en praktijkexamen doen.

Het certificaat dat je behaalt na het theorie-examen is 1,5 jaar geldig.

Prijslijst T rijbewijs

Theoriepakket 137,50 theorie-code en theorie-examen
Zelfstudie pakket 63,95
Theorie examen 74,00
Rijles van 60 minuten 88,00
Praktijk examen 452,00 exclusief EV

Prijswijzigingen voorbehouden prijzen zijn exclusief BTW

Subsidie voor T-rijbewijs

 Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.
0487 591752

Annuleren van een rijles.

Een geplande rijles kan alleen telefonisch tot 48 uur van te voren kosteloos geannuleerd worden op de tijden dat ons kantoor open is.

Indien de rijles niet binnen deze termijn geannuleerd wordt, zijn wij genoodzaakt de volledige (les)prijs in rekening te brengen.
Ook voor ziekte, toets op school, lesrooster wijziging of andere afspraken kunnen wij helaas geen uitzondering maken.

Bel ons op: 0487-591752 .

OPENINGSTIJDEN KANTOOR
maandag  9.00 – 17.00 uur
dinsdag  9.00 – 17.00 uur
woensdag  9.00 – 17.00 uur
donderdag  9.00 – 17.00 uur
vrijdag  9.00 – 17.00 uur
zaterdag  10.00 – 14.00 uur
Top