Header Image

Chauffeur LZV (W06)

Chauffeur Lange Zware Voertuigen (LZV)

Om met Lange Zware voertuigen (LZV’s) te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van je LZV-certificaat. Dit certificaat kun je behalen d.m.v. het afleggen van een examen bij het CCV.

Alleen chauffeurs die 5 jaar of langer hun CE-rijbewijs hebben, komen in aanmerking om examen te doen voor het LZV-certificaat. Bovendien mag in de 3 jaar voorafgaand aan deelname van het examen de rijbevoegdheid niet zijn ontzegd of het rijbewijs ongeldig zijn verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Beide onderwerpen worden in de opleiding behandeld en door de examinator van het CCV gevraagd.

De cursusduur is voor veel chauffeurs één of twee dagen. Ook is het mogelijk om met 2 cursisten een dag of meerdere dagen les te nemen. De cursusdata en het examen plannen we in overleg met u.

Het is mogelijk om met onze combinatie cursus en examen af te leggen, het mag echter ook in uw eigen voertuig.
Examen vindt plaats in Oss, maar is ook mogelijk op locatie, mits er goede routes te rijden zijn.

Voertuig

Als u de cursus met eigen voertuig doet, dient u er rekening mee te houden dat het voertuig uiteraard tijdens de cursus – en examendagen niet inzetbaar is voor andere werkzaamheden.

Bovendien moet het voertuig tenminste 38.000 kg. wegen. Indien de toegestane massa van het voertuig minder is, moet hij voor minimaal 50% van het laadvermogen, beladen zijn.

Tot slot moet u ook een opleidingsontheffing aanvragen om op het examentraject te mogen oefenen en examens te doen. Uiteraard dient u al in het bezit te zijn, van de noodzakelijke ontheffingen voor het rijden met een LZV.

De cursus kan tevens meetellen voor een praktijkopleiding voor code 95. U ontvangt dan 7 punten voor een dag scholing. Doet u 2 dagen met 2 cursisten, krijgt u 14 punten. Kosten die daarvoor in rekening gebracht worden zijn € 22,00 per 7 punten.

Chauffeur LZV

kosten waarde
LZV  vanaf € 1157,00 excl.  btw 7 praktijk uren
inclusief examen
SOOB subsidie LZV :  € 700,00

AGENDA / INSCHRIJVEN

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.
0487 591752

Top