Header Image

Theorie auto rijbewijs

Voordat je het praktijkexamen mag doen voor je rijbewijs B, is het noodzakelijk dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Met de voorbereidingen voor dit examen, helpt VAN THIEL Opleidingen je graag.

Goede theorieles is de basis voor je rijbewijs. Theorielessen zijn er niet alleen om de regels te leren die in het theorieboek staan, echter nog belangrijker is het om te weten wat je met deze regels moet doen en hoe je ze in de praktijk moet toepassen.

Een goede beheersing van de theorie voorkomt aarzeling in het verkeer en bevordert een snellere reactie bij bepaalde verkeerssituaties. Dit is voor het praktijkexamen noodzakelijk. Uiteraard is dit ook van belang voor de rest van je leven als verkeersdeelnemer.

Gebleken is, dat leerlingen met een goede theoretische kennis aan het begin van hun praktijkopleiding, uiteindelijk minder rijlessen nodig hebben. Dat komt met name omdat de instructeur zich tijdens de rijles dan uitsluitend met praktijkzaken bezig hoeft te houden. Theorieles geven in de auto neemt veel tijd in beslag van je kostbare praktijkles. VAN THIEL Opleidingen geeft 2 avond per week theorieles voor de personenauto.

Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 30 vragen over de verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht / risico’s

Om aan het theorie examen te kunnen deelnemen moet je een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs kunnen tonen bij het CBR-kantoor, waar je examen doet.
Het theoriecertificaat is 1½ jaar geldig en je moet 16 jaar of ouder zijn om een theorie-examen voor de auto te mogen afleggen.

Theorie cursussen klassikaal

Voor de klassikale theorie gaan we vanaf januari 2022 een nieuwe, betere en vooral snellere manier van verkeerseducatie voor je verzorgen.

Hoe gaan we dat aanpakken?

In plaats van de 10 lessen die we voorheen aanboden, ga je de lessen thuis voorbereiden, Je leest en leert alvast thuis de hoofdstukken die we gaan behandelen tijdens de klassikale les.

We behandelen alle onderdelen, de lesavonden zijn van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Natuurlijk krijg je een schema van ons welke lessen we op welke datum gaan behandelen.
Je noteert thuis de vragen waar je tegenaan loopt of de begrippen die je niet begrijpt. Tijdens de klassikale les kunnen we daar nog aandacht aan besteden. Verder wordt de stof beknopt herhaalt. Iedere lesavond krijg je 2 of 3 proefexamens om jezelf voor te bereiden op het examen.
Elke week moet je een paar lessen voorbereiden zodat je in 4 weken klaar bent om examen te doen. Op deze manier hoef je niet 3 maanden te worstelen met de theorie maar ben je in een maand klaar om examen te doen.

Kies een klassikale theorie cursus die voor jou uitkomt en waarin je tijd hebt om jezelf voor te bereiden op het examen.

Klassikale theorielessen

Kies een cursus die voor jou uitkomt en waarin je tijd hebt om jezelf voor te bereiden op het examen:
- Donderdag 23-30 mei en 6-13  juni
van 19.00 tot 21.30 uur
- Maandag 10-17-24 juni en 1 juli
van 19.00 tot 21.30 uur
- Donderdag 05-12-19 en 26 sept.
van 19:00 tot 21:30
- Maandag 14-21-28 okt. en 4 nov.
van 19:00 tot 21:30
- Donderdag 21-28 nov. en 05-12 dec.
van 19:00 tot 21:30

Kosten theorie B

Prijzen per 1 december 2023
Theoriepakket : 220,00
  • Klassikale theorielessen
  • online theoriepakket
  • theorie examen
Theorie boek B : 25,95
Speed theorie kaart : 49,95
10 uur online examen : 25,00
Theorie examen : 59,50

Prijswijzigingen voorbehouden

 

 


Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.
T 0487 591752

Individuele theorieles

Sommige leerlingen vinden het erg lastig om de theorie onder de knie te krijgen. VAN THIEL Opleidingen biedt de mogelijkheid voor die leerlingen om individueel theorieles te volgen.
Deze individuele lessen zijn mogelijk voor al onze theorieopleidingen van bromfiets tot beroepschauffeur.

Leert u liever zelf theorie volgens de interactieve weg ?

Klik op leerlingen login. Hier vul je de code van jouw theoriekaart in bij ' aanmelden (eerste keer)'. Heb je nog geen code neem dan contact met ons op.

Vul daarna een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord in. Onthoud deze gegevens. Hiermee krijg je de volgende keer toegang tot je online examentraining. Vul je gegevens in en kies de categorie B.

Na de inlogprocedure kom je in het hoofdmenu. Hierin kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Theorie-examens oefenen of werken aan aandachtspunten via de persoonlijke foutenbank.

• Per kaart kun je maar 1 categorie tegelijkertijd trainen

Vergeet na het oefenen niet uit te loggen.
Anders blijft de tijd namelijk doorlopen en is je kaart de volgende dag leeg!!

Top