Header Image

Praktijk vrachtwagen rijbewijs C

Vanaf 1 september 2022 mag u al praktijkexamen doen zodra u geslaagd bent voor module 1. Tijdens het lessen of na het praktijkexamen heeft u nog de tijd om module 2 en 3 te halen. Module 2 en 3 zijn tevens nodig om code 95 te behalen. Code 95 bestaat dus uit module 2, module 3, praktische toets en toets besloten terrein.

Leerlingen jonger dan 21 jaar, kunnen hun C-rijbewijs niet bij laten schrijven op het rijbewijs, zonder dat ze code 95 behaald hebben. Wanneer u ouder bent dan 21 jaar kan dat wel, echter dan mag u alleen met de vrachtwagen rijden voor privé doeleinden (enkele uitzonderingen daargelaten).

Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig. U doet er verstandig aan om bij het invullen van de gezondheidsverklaring meteen aan te geven dat u ook CE-rijbewijs wilt halen. Wellicht weet u dat nog niet zeker, maar mocht u toch door willen voor dat rijbewijs, bespaart u hierdoor kosten.
Houd u er rekening mee, dat deze hele procedure zo’n 6 tot 8 weken in beslag kan nemen Voor de praktijklessen is het mogelijk om de opleiding in één of meerdere weken te doen. Dit is alleen mogelijk indien u overdag beschikbaar bent om te lessen. Wanneer u alleen in de avonduren of op zaterdag kunt lessen, zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om vaker dan 1 keer per week te lessen.

Het praktijkexamen wordt gereden vanaf onze locatie of vanuit Tiel.

Prijslijst praktijkopleiding vrachtwagen

Praktijkopleiding vrachtwagen
Losse les vrachtwagen 83,00 p/uur
Aanvraag + (her)examen 420,00
Toets besloten terrein
Oefenen + examen 375,00
Praktische toets
Oefenen + examen 403,00

Alle prijzen zijn exclusief BTW  (prijswijzigingen voorbehouden)

INSCHRIJVEN

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.
0487 591752

Top